Pileflet

Billeder og uddrag af referat fra kurset EKSPERIMENTERENDE PILEFLET hos Ane Lyngsgard i Pileriet, Hørning i sep. 2007
10 arbejdspladser i det tidligere ostelager blev indtaget og herfra veg vi ikke før bunden var lagt – færdigflettet. Da pilen i denne fase stritter temmelig meget fortrak en enkelt deltager til køkkenet.

Lørdag morgen skulle der tegnes skitser for det forestående arbejde. Materialer udover pil blev gennemset, ledninger, metaltråde, bast, garner og gummi. Alt sammen til inspiration for det kommende flettearbejde. Ane havde også eksperimenteret med at farve afbarket pil, hvilket i hendes arbejder gav flotte og spændende effekter.
Flettearbejdet spredte en dejlig atmosfære. Koncentration og indlevelse. Måske lyder det mærkeligt, men der var fuldstændig ro og fordybelse. Herligt og tiden svandt meget hurtigt.

Endelig skulle der flettes kanter og her va koncentrationen stor, – det var også nødvendigt. I løbet af søndag formiddag skete forvandlingerne. Langsomt, men sikker blev det ene produkt efter det andet færdigt og processen havde nået sin afslutning. Produkterne var nu kalr til fotografering. Det var imponerende.

Instruktør Ane Lyngsgaard kan besøges på hjemmesiden www.pileriet.dk